14/07/2024
Athens, GR 32 C

Fortinet Security Day Greece 2023: Η κυβερνοασφάλεια είναι στο Cloud

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2023 το ετήσιο συνέδριο Fortinet Security Day 2023 με κεντρικό θέμα την επίτευξη του “Cybersecurity, everywhere you need it”, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη “μεταφορά” των διαδικασιών κυβερνοασφάλειας στο Cloud.

Πρόκειται για μια τάση κυρίαρχη στην ασφάλεια τα τελευταία χρόνια και τεχνικά περιγράφεται με όρο Secure Access Service Edge (SASE), η οποία καταγράφηκε για πρώτη φορά από την Gartner το 2019. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων, το SASE μπορεί να ικανοποιήσει απαιτήσεις πελατών για απλότητα, επεκτασιμότητα, ευελιξία, χαμηλή καθυστέρηση και σύγκλιση δυνάμεων ασφαλείας στις αγορές WAN Edge και ασφάλειας δικτύου.

Όπως χαρακτηριστικά διευκρίνησε ο Stephane Monboisset της Fortinet, το SASE δεν είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να στραφούν άμεσα και με κάθε κόστος οι επιχειρήσεις, αλλά είναι με βεβαιότητα αυτή που θα επικρατήσει στο μέλλον σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στα δίκτυα.

Την έναρξη του φετινού συνεδρίου έκανε ο κ. Λεωνίδας Τουγιαννίδης, Regional Director, Greece, Hungary and Cyprus, Fortinet και χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Θωμάς Δομπρίδης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κατά τον Patrick Grillo Senior Director, Solutions Marketing, Fortinet, οι σημερινές συνθήκες εργασίας και επιχειρηματικότητας απαιτούν μια νέα προσέγγιση για την επιτυχή διευθέτησή τους, η οποία περιλαμβάνει αυτοματισμό διαδικασιών στα Security Operation (Benjamin Meier – Director Business Development SecOps Solutions, Fortinet) και έχει ως προϋπόθεση τη συνεχή εκπαίδευση (Βασίλης Νικολόπουλος, Systems Engineering Manager, Greece, Hungary & Cyprus, Fortinet).

Πηγές γνώσης είναι τα πραγματικά πεδία ψηφιακών επιχειρήσεων, όπου οι εν δυνάμει απειλές στα OT είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως αναλυτικά έδειξε ο Geri Revay-Security Researcher, Fortinet, στη δική του παρουσίαση.

SASE, το ενοποιημένο μέλλον στην κυβερνοασφάλεια

Όπως εξηγεί η Fortinet, το SASE (Secure Access Service Edge) είναι ένα μοντέλο αρχιτεκτονικής cloud computing που “συνδυάζει λειτουργίες δικτύου και ασφάλειας ως υπηρεσίας μαζί και τις παρέχει ως μια ενιαία υπηρεσία Cloud”. Έτσι, οι δυνατότητες δικτύωσης και ασφάλειας καθίστανται διαθέσιμες πέρα από εκεί που συνήθως βρίσκονται. Αυτό επιτρέπει στους εργαζόμενους από οπουδήποτε να εκμεταλλεύονται το τείχος προστασίας ως υπηρεσία (FWaaS), την ασφαλή πύλη ιστού (SWG), την πρόσβαση στο δίκτυο μηδενικής εμπιστοσύνης (ZTNA) και μια σύνθετη λειτουργία ανίχνευσης απειλών.

Το SASE αποτελείται από Security Service Edge (SSE) και SD-WAN. Η λύση Fortinet SASE διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια σε όλα τα Edge, τις συσκευές και τους χρήστες, κατά την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο, σε εταιρικές εφαρμογές, είτε σε εφαρμογές SaaS.

Οι Χορηγοί

Στο Fortinet Security Day Greece 2023 έλαβαν μέρος δεκάδες εταιρείες πληροφορικής ως χορηγοί του συνεδρίου.

“Στο πλαίσιο του awareness του κοινού και φυσικά όλων των εταίρων σχετικά με το Cyber Security, τις εξελίξεις της τεχνολογίας στον χώρο αυτό και τη σημασία του φυσικά, η NeuroSoft είναι εδώ για να παρουσιάσουμε την καινοτόμο λύση μας Enterprise Link 2.0, την οποία λανσάραμε αρχές Οκτωβρίου 2023 σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Sparkle. Θεωρούμε ότι είναι μια high performance λύση σχετικά με το connectivity, το security αλλά και το management”, δήλωσε στο Innovation Business η Βίλλυ Βάρσου, Spokeperson και Content Copywiter στη NeuroSoft. “Δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την επικοινωνία, η Sparkle είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στην Ιταλία και επομένως για εμάς και για όλες μας τις συνεργασίες το ζήτημα του security είναι το βασικότερο αυτή την περίοδο και νομίζω το υπερτονίζει η όλη διοργάνωση”, συμπλήρωσε η κα Βάρσου.

O Θωμάς Μιχαηλίδης, Senior Sales Excecutive στην Active, είπε στο Innovation Business, είμαστε εδώ (στο συνέδριο της Fortinet) γιατί “θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει περισσότερο την Active, τα πεδία και τους τομείς που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, και να γνωρίσει και το τμήμα του Cyber Security. Αρκετοί το γνωρίζουν, αλλά δεν το γνωρίζουν όλοι, ότι η Active είναι system integrator με πολύ μεγάλη έμφαση στο Cyber Security. Ακολουθούμε μια προσέγγιση Data Driven για να πάρουμε αποφάσεις. Συμβουλεύουμε τον πελάτη να κάνει assessment, health check και θέλουμε να δείξουμε ότι η εργασία μας ξεκινά με το σωστό βήμα”.

This image has an empty alt attribute; its file name is Fortinet-day-1-Neurosoft-771x1024.jpg

“Το τμήμα Refurbished είναι μία από τις τέσσερεις θυγατρικές μας. Συνολικά, έχουμε τμήματα 3D Scanning, Refurbished, 3D Printing, εκτυπωτικά της GeoSera και η Active είναι η “ομπρέλα” αυτών ως ο μεγάλος Integrator”, συμπλήρωσε η Δωροθέα Αγιασοφίτη, Marketing Excecutive στην εταιρεία.

Το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί στα επόμενα τεύχη.

Previous Article

Εφαρμογή email archiving από την Team Candi

Next Article

Check Point: Λανσάρει πλατφόρμα συνεργασίας για την Κυβερνοασφάλεια

You might be interested in …