17/05/2024
Athens, GR 19 C

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας στο EuropeanCyberSecurityChallenge 2023

H τελική δεκάδα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας είναι έτοιμη να συμμετάσχει για 8η φορά στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2023 (ECSC23), που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023, στο Χαμάρ της Νορβηγίας.

Σε ένα κόσμο όπου οι επιθέσεις με στόχο την πληροφορία αυξάνονται συνεχώς, η διεξαγωγή διαγωνισμών όπως το ECSC αποτελεί το κατάλληλο έρεισμα για την εκπαίδευση των ανθρώπων και κυρίως των νέων, που με τις γνώσεις και το ταλέντο τους θα αποτελέσουν την ασπίδα της ψηφιακής κοινωνίας.

Η φετινή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον τελικό αποτελείται από 10 άτομα μεταξύ 15-26 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, αλλά και ερευνητές ασφαλείας. Αναλυτικότερα, στη φετινή συμμετοχή συμμετέχουν αλφαβητικά οι:

Αγγέλου Δημήτρης Κοκκινέλης Θεολόγος
Κωνσταντινίδη Αλεξία
Μαμιδάκης Γεώργιος
Μάνθος Ιάσονας Κωνσταντίνος
Μητράγκας Αθανάσιος
Μουρούσιας Νικόλαος
Μπρεζάτης Παναγιώτης
Φλώρος Φίλιππος
Χατζικαλλιάς Παναγιώτης

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA (European Union Agency for Cybersecurity), τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή έχει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Ξενάκη.

Την αποστολή στελεχώνει η Στέλλα Τστιτσούλα, υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας στηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και ένα σύνολο χορηγών.

Οι παραπάνω συμμετέχοντες διακρίθηκαν με βάση τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που διεξήχθη  online τον Απρίλιο, αλλά και κατά τη διαδικασία προετοιμασίας έκτοτε, και μαζί με τους παίκτες της περυσινής ομάδας θα αποτελέσουν την εθνική αποστολή που θα ταξιδέψει στο Χαμάρ για την τελική φάση του διαγωνισμού.

H Εθνική Ομάδα, με την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών Καλλαϊτζίδη ‘Αγγελου Ταξιάρχη και Μπελλώνια Παναγιώτη, εξασκήθηκαν μέσω online προπονήσεων σε challenges από διάφορες θεματικές περιοχές, όπως Pwn, Crypto, Web, Forensics, Reversing, PPC αλλά και Blockchain, προκειμένου να προετοιμαστούν για τον τελικό γύρο στη Νορβηγία.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας στηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και ένα σύνολο χορηγών.

Previous Article

LG: Αξιοποιεί τα Big Data προς όφελων των πελατών

Next Article

Deepfakes: Νέοι κίνδυνοι στην κυβερνοασφάλεια

You might be interested in …