20/04/2024
Athens, GR 12 C

Η Vedicor επενδύει στην Επικοινωνία των Ανθρώπων της

Η Vedicor υπηρετεί εδώ και χρόνια με συνέπεια και υπευθυνότητα τον απαιτητικό χώρο της Ασφάλειας Προσώπων και Αγαθών.

Η άμεση ανταπόκριση στις προκλήσεις αυτής της υπηρεσίας αλλά και η προσέγγιση με ευαισθησία και διακριτικότητα στις συνθήκες που απρόσμενα προκύπτουν, δεν έγκειται μόνο στην άρτια κατάρτιση και εκπαίδευση των ανθρώπων της εταιρείας. Η επικοινωνία του μηνύματος σε συνάρτηση με τη συναισθηματική νοημοσύνη και την αντίληψη, είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η Vedicor οργάνωσε ένα εξαιρετικό Σεμινάριο Επικοινωνίας για τα στελέχη της προκειμένου να αποτυπώσουν βιωματικά την τέχνη του επικοινωνείν.

Πιο συγκεκριμένα, με την επιστημονική κατάρτιση της Δρ. Νίκης Φίλλιπς και της “Skills – Experiential Training & Development”, πραγματοποιήθηκε στις 20/01/24 ένα βιωματικό εργαστήρι για όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Vedicor όπου μέσα από δραστηριότητες, ομαδικές ασκήσεις και συζητήσεις, αναδείχτηκαν οι δεξιότητες, τα ταλέντα και οι μοναδικές ικανότητες του κάθε συμμετέχοντα.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα στελέχη της εταιρείας αντάλλαξαν απόψεις για την ικανότητα αυτοδιάγνωσης, την αντικειμενική αυτοαξιολόγηση για τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, τα είδη συμπεριφοράς, τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επικοινωνία αλλά και για  το πώς επιτυγχάνεται η Ενεργητική ακρόαση.

Πιο συγκεκριμένα, «Η συνειδητή προσπάθεια του ακροατή να απελευθερωθεί από τις ιδέες, αντιρρήσεις, πεποιθήσεις, προκαταλήψεις και να αντιληφθεί τι ακριβώς λέει ο συνομιλητής», είναι μια δεξιότητα που εκλείπει στις σημερινές διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Αντίστοιχα τονίστηκε ότι η καλοπροαίρετη κριτική και ο σεβασμός είναι τα εφόδια του ενεργητικού ακροατή με το μότο «Έχεις 2 αυτιά και 1 στόμα, χρησιμοποίησέ τα με αυτή την αναλογία» να απογειώνει το ακροατήριο!

Επιπρόσθετα, προκειμένου μια επικοινωνία να μην καθίσταται διεκπεραιωτική,  τονίστηκε η σύνδεση μεταξύ ουσιαστικής επικοινωνίας και Εμπιστοσύνης και πώς αυτή η διαδικασία αποδοχής και αλληλεπίδρασης γίνεται επιτυχής. Τα στελέχη της Vedicor, μέσα από ομαδικές ασκήσεις, εμπιστεύτηκαν «εαυτόν» στους συναδέλφους τους προκειμένου να αναπτύξουν με συμβολικές κινήσεις και αγγίγματα, έννοιες όπως ο σεβασμός, η κατανόηση, η ευαισθησία, η ευγένεια, ερμηνεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον ορισμό της Εμπιστοσύνης.

Η ανταπόκριση των εκπαιδευόμενων και τα σχόλια στις αξιολογήσεις που συγκεντρώθηκαν στη λήξη του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα θετικά. Τα στελέχη εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση τόσο από τη θεματολογία όσο και από τη μεθοδολογία του προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Η Vedicor επιλέγοντας το βιωματικό εργαστήρι “Skills – Experiential Training & Development”, προσέφερε στους Ανθρώπους της την επιλογή να καταρτιστούν από ένα πρόγραμμα καινοτόμο χωρίς παρατεταμένες εισηγήσεις από μέρους του εκάστοτε εκπαιδευτή, γεγονός που όπως συζητήθηκε στο πέρας του σεμιναρίου, κουράζει πολύ τον ακροατή ο οποίος παραμένει αμέτοχος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα στελέχη λειτούργησαν συμμετοχικά, ομαδικά, εξέφρασαν συναίσθημα, από παθητικοί ακροατές έγιναν ενεργητικοί ομιλητές, αντάλλαξαν απόψεις, αλήθειες και μικρά «ψέματα» αλλά κυρίως, ειλικρινή χαμόγελα!

H Vedicor, θα εξακολουθήσει να χτίζει ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τους ανθρώπους της επενδύοντας στην ομαδικότητα και σε ένα μέλλον ασφαλές και αποδοτικό με περισσότερη ενσυναίσθηση.

Previous Article

Διάκριση “Reseller of the year” για την Amplus Technologies

Next Article

Τεύχος 84

You might be interested in …