Με αφορμή τις χειμερινές εκπτώσεις, η Klarna δίνει συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές.
Σύμφωνα με έρευνα της Nepa σε συνεργασία με την υπηρεσία πληρωμών Klarna, το 18% των Ελλήνων καταναλωτών δήλωσε ότι έχει υποστεί απάτη σε ηλεκτρονικές αγορές σε εορταστικές περιόδους στο παρελθόν, με την ηλικιακή ομάδα 18-26 να έχει το υψηλότερο ποσοστό (26%).
Ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν πολύ υψηλές εκπτώσεις (ιδιαίτερα σε γνωστές μάρκες) μπορεί να είναι ένδειξη απάτης και οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Χαρακτηριστικό των fake shops είναι η χρήση ιστότοπων που μοιάζουν με αυτούς γνωστών μαρκών με μικρές όμως παραλλαγές. Στις περιπτώσεις αυτές τα προϊόντα δεν ταιριάζουν με το όνομα του ιστότοπου ή υπάρχουν λάθη (ορθογραφικά, τυπογραφικά) στα κείμενα και στο περιεχόμενό του.
Επιπλέον, τα καταστήματα αυτά προτιμούν συχνά ως τρόπο πληρωμής την προκαταβολή, καθώς δυσκολεύει τους αγοραστές να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Πάγιες χρεώσεις ή αγορές μέσω Klarna δεν γίνονται δεκτές, αφού παρέχουν επιπρόσθετη προστασία στον καταναλωτή.
Τέλος, τα fake shops δεν περιλαμβάνουν κατανοητούς τρόπους επιστροφής χρημάτων, όπως οφείλει να έχει ένα αξιόπιστο κατάστημα.