15/04/2024
Athens, GR 21 C

ForcepointONE: Ασφάλεια παντού από το Edge έως το Cloud

O κ. Michal Jarski

Του Στάθη Ασπιώτη

Την single-vendor SASE λύση της Forcepoint για την κυβερνοασφάλεια, το Forcepoint ONE, παρουσίασε η Softprom σε συνεργάτες της και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Όπως τονίστηκε κατά τις εκτεταμένες και αναλυτικές παρουσιάσεις των στελεχών του provider, το Forcepoint data-first SASE κάνει πολλά περισσότερα από το να διασφαλίζει την πρόσβαση, καθώς περιλαμβάνει δικλείδες ασφάλειας για τα δεδομένα παντού, από το εκάστοτε Edge Point έως το Cloud, με κορυφαίο επίπεδο προστασίας. Το Forcepoint ONE ενσωματώνει το FlexEdge Secure SD-WAN της εταιρείας για να υλοποιήσει μια ολοκληρωμένη, cloud native πλατφόρμα ασφάλειας, με ασφαλή πρόσβαση παντού και από παντού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner, οι προσφορές Secure Access Service Edge αναμένεται να γνωρίσουν αύξηση πάνω του 50 τοις εκατό έως το 2025, σε σύγκριση με τα μέσα του 2023, καταδεικνύοντας μια νέα ενδιαφέρουσα τάση στην κυβερνοασφάλεια λόγω της αποτελεσματικότητάς της.

Η Αγγελική Φιλιπποπούλου, Country Manager της Softprom για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με την Forcepoint στην τοπική αγορά και ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης φέρνοντας καινοτόμες λύσεις, που ξεπερνούν ότι έχουμε δει μέχρι τώρα».

Στο περιθώριο της παρουσίασης, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Michal Jarski, Διευθυντή για την Ανατολική Ευρώπη στη Forcepoint.

Business Innovation: Ποιες ανάγκες ικανοποιεί το Forcepoint ONE που παρουσιάζετε σήμερα;

Michal Jarski: Το προϊόν αυτό απαντά σε ένα θεμελιώδες ερώτημα: Τι είμαστε πραγματικά έτοιμοι να υπερασπιστούμε όταν σκεφτόμαστε την πληροφορική, την ασφάλεια. Οι κυβερνοεγκληματίες έχουν δύο στόχους, δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Το ένα είναι να παραβιάσουν ένα σύστημα, να το καταστήσουν εκτός σύνδεσης, ώστε να μην επιτρέψουν στον οργανισμό να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ή θέλουν να κλέψουν τα δεδομένα. Επικεντρωνόμαστε στα δεδομένα ως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που έχει ένας οργανισμός. Ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα υπό ποιες συνθήκες και με ποια μέσα. Είτε πρόκειται για τράπεζα, είτε για αεροπορική εταιρεία, είτε για τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, είτε για κρατικό φορέα, στόχος είναι η οι καλύτερες επιδόσεις παραγωγικότητας χωρίς θυσία της ασφάλειας δεδομένων. Στόχος είναι η κατά το δυνατόν ευκολότερη πρόσβαση, μέσω οποιασδήποτε συσκευής  – όχι απαραίτητα της συσκευής που έχει επίσημα προσφερθεί. Ειδικά οι νέες γενιές εργαζομένων αναμένουν ευελιξία, να εργάζονται ακόμη και από το τηλέφωνό τους και από οποιοδήποτε μέρος.

ΒΙ: Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το Forcepoint ONE ως μια ενιαία λύση ασφάλειας που προσφέρει ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας;

MJ: Η ιδέα είναι να παρέχεται αυτή συνδεσιμότητα με ασφαλή τρόπο, με ταυτόχρονη κατανόηση του πλαισίου των δεδομένων στα οποία γίνεται πρόσβαση. Για να το επιτύχουμε αυτό συνδυάζουμε διαφορετικούς μηχανισμούς σε μία μονάδα, η οποία είναι ευκολότερη στη διαχείριση, χάρη σε πολιτικές πρόσβασης που προσαρμόζονται στον ρόλο του χρήστη, στην τοποθεσία που βρίσκεται, στη συσκευή από την οποία επιχειρείται πρόσβαση, ανεξάρτητα της τοποθεσίας των data – είτε βρίσκονται στο cloud ή on-prem. Για παράδειγμα, μπορεί να ισχύουν διαφορετικές πολιτικές όταν η πρόσβαση γίνεται από την EE ή από τη Μαλαισία. Έτσι, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ή επεξεργασίας ενός εγγράφου μόνο μέσα από το περιβάλλον που εγκρίνεται και ελέγχεται από τον οργανισμό στον οποίο ανήκει.

ΒΙ: Τι διαφοροποιεί το Forcepoint ONE από άλλες λύσεις;

MJ: Έχουμε μια προσαρμοστική προσέγγιση, με βάση την οποία οι πολιτικές κινούνται και κυμαίνονται ανάλογα με τα διαφορετικά επίπεδα κινδύνου. Είμαστε στην κορυφή ακριβώς επειδή έχουμε επίγνωση του πλαισίου από το οποίο γίνεται πρόσβαση στα δεδομένα και από διάφορες εφαρμογές. Όταν ο χρήστης είναι εκπαιδευμένος και συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις πολιτικές της εταιρείας, η εργασία του είναι απρόσκοπτη, με πλήρη ευελιξία, πλήρη λειτουργικότητα. Και η ομάδα ασφαλείας δεν επιβαρύνεται με περιττές εργασίες, αλλά ειδοποιείται μόνο όταν υπάρχουν περιστατικά προς διερεύνηση, Στη λύση μας συνδυάζουμε τα πάντα, από την υποδομή δικτύου, την κατανόηση των εφαρμογών που έχουν προτεραιότητα, μέχρι την ιεράρχηση της κίνησης που σχετίζεται με τις εφαρμογές, ώστε η εμπειρία του χρήστη να είναι ομαλή, διασφαλίζοντας ότι οι συνδέσεις είναι ασφαλείς.

Previous Article

Η Xiaomi σε ισχυρή ανοδική τροχιά το 2023

Next Article

H TicTac παρουσιάζει το «σύννεφο προστασίας» της Acronis

You might be interested in …