19/05/2024
Athens, GR 28 C

1ο AI Act Event από την Priority και την IBM

Ενόψει της πρόσφατης ψήφισης του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η Priority με την υποστήριξη της IBM, διοργάνωσε το 1ο AI Act Event στην Ελλάδα, μια ειδική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των οργανισμών σχετικά με τις προκλήσεις συμμόρφωσης, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στον επιχειρηματικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι στο Eleon Loft στον Βοτανικό την Τρίτη 23 Απριλίου, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις νέες υποχρεώσεις που επιφέρει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις επιχειρήσεις, καθώς και τις ευκαιρίες που παρέχει αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία, αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες λύσεις και την τεχνογνωσία της IBM, σε συνδυασμό με τη σε βάθος γνώση της Priority.

Επιπλέον, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους ομολόγους τους σχετικά με το δυναμικό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ομιλίες αφορούσαν διαφορετικά πεδία σε σχέση με την ΑΙ και συγκεκριμένα:

  • ΑΙ και Άνθρωπος. Οι προκλήσεις του μέλλοντος  – Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού
  • Ρυθμίζοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη στην ΕΕ: Πώς φτάσαμε στο AI Act; – Βασίλης Καρκατζούνης, Δικηγόρος, LL.M, PhD (c.), Νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Πράξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη: μία πρώτη αποτίμηση – Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Ανάλυση των βασικών απαιτήσεων του νόμου AI – Τάνια Σκραταλιώρη, Senior Legal Counsel Priority
  • Τι πρέπει να κάνουν αύριο οι εταιρείες για τη συμμόρφωση; – Αχιλλέας Κωνσταντινίδης, Υποδιευθυντής Priority
  • Έλεγχοι τεχνολογίας στο νόμο AI – Σπύρος Μώρος, Manager Priority
  • Κεντρική ομιλία: Ας είμαστε υπεύθυνοι για αυτό – Hans Petter (“HP”) Dalen , Business Leader AI for Business, ΙΒΜ EMEA.

Το πάνελ συζήτησης συντόνισε η κα Νίκη Παπάζογλου, Δημοσιογράφος, ενώ τον εναρκτήριο χαιρετισμό απέτιναν οι κ.κ. Παναγιώτης Αναστασάκης, CEO, Priority και Νίκος Μανιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος, IBM.

Previous Article

Σημαντικά έργα υποδομών στη Λέσβο

Next Article

Το χρονοδιάγραμμα προσκλήσεων του ΕΣΠΑ για το 2024

You might be interested in …