18/05/2024
Athens, GR 21 C

Διασυνοριακός διάδρομος 5G με τη συμβολή της Cosmote

Στο ευρωπαϊκό έργο 5G SEAGUL για την ανάπτυξη 5G διασυνοριακού διαδρόμου (5G Corridor) Ελλάδας-Βουλγαρίας, που υποστηρίζει προηγμένες λειτουργίες συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας (CAM), συμμετέχει η Cosmote.

Στόχος του έργου είναι να διασφαλίσει ευρεία κάλυψη 5G σε πάνω από 450 χλμ. του οδικού άξονα Σόφια-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις των υπηρεσιών CAM.

Στο πλαίσιο του έργου, ήδη επιβεβαιώθηκε με εντατικές δοκιμές και σε πραγματικές συνθήκες η αδιάλειπτη συνδεσιμότητα κατά την περιαγωγή βασικών και σύνθετων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών CAM, που στο μέλλον θα διευκολύνουν την ασφαλή κυκλοφορία των αυτόνομων, συνδεδεμένων ή αυτό-οδηγούμενων οχημάτων στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους.

Οι πάροχοι κινητών τηλεπικοινωνιών Cosmote και A1BG, από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία αντίστοιχα, θα εξασφαλίσουν την κάλυψη 5G στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους και στις δύο πλευρές των συνόρων.

«Με τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό έργο 5G SEAGUL, ετοιμάζουμε τα δίκτυα 5ης γενιάς που στο άμεσο μέλλον θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της αυτόνομης και συνδεδεμένης κινητικότητας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Ευρώπης», δήλωσε ο Γιώργος Τσώνης, Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου ΟΤΕ.

Στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του πλαισίου Connecting Europe Facility-Digital (CEF-Digital) για την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας διασυνοριακών διαδρόμων 5G (5G cross-border corridors), συμμετέχει ως διαχειριστής η Wings ICT Solutions. Η υλοποίησή του αναμένεται στο τέλος του 2025.

Previous Article

Access Points Wi-Fi 7 από την HPE

Next Article

Nέες μεταβλητές στον χώρο της παθητικής και ενεργητικής πυρασφάλειας

You might be interested in …