14/07/2024
Athens, GR 31 C

Προκλήσεις από την τεχνολογική επανάσταση της AI

Την ημερίδα άνοιξε με την ομιλία του ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Καθηγητής, κάτοχος της Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πρώην Γενικός Γραμματέας Δασών και Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.


Τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος ενώ ο Γιάννης Γεώργιζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.


Ο Γιώργος Μπάμπαλης, Γενικός διευθυντής της AA Alarm, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στις προκλήσεις που θέτει η τεχνολογική επανάσταση και παρουσίασε νέες τεχνολογίες για την Πολιτική Προστασία, τις έξυπνες πόλεις και τα κτήρια, με στόχο την προστασία του ανθρώπου, του περιβάλλοντος, αλλά και της περιουσίας. Στο κύριο μέρος της ημερίδας, έκανε την κεντρική του εισήγηση ο Rafael Martin, Sales Director της Genetec για τη νότια Ευρώπη, ο οποίος εξήγησε πώς η εταιρεία
του μεταμορφώνει τη βιομηχανία ασφάλειας, μέσω της ενοποίησης επιχειρήσεων και πληροφοριών.


Ακολούθησε ο Marco Anselmi, Business Development Manager της Hanwha Vision Europe, ο οποίος παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών συστημάτων παρακολούθησης – open platform καμερών ασφαλείας, που φέρουν ενσωματωμένο λογισμικό video analytics, παρουσία μάλιστα του Chaewon (Jeff) Lee, Managing Director της Hanwha Vision.


Η Alessia Saggese, Ph.D. και Co-Owner της AiTech, παρουσίασε τον τρόπο που η χρήση video analytics κάνει “τα πάντα έξυπνα”. Mε αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης, η AiTech υλοποιεί πρωτοποριακές λύσεις ανάλυσης βίντεο για ανθρώπους, οχήματα και περιβαλλοντική παρακολούθηση.


Ο Michael Schäfer, General Manager της SEDI, μίλησε για την ασφάλεια των κατασκευών στις ηλιακές λύσεις μικρής κλίμακας και στα green & smart προϊόντα και για το πώς, η έξυπνη τεχνολογία και οι «πράσινες» καινοτόμες λύσεις, μπορούν να απλοποιήσουν την καθημερινότητα.

O Christian Heller, Sales Director, CSO της Frogblue, παρουσίασε έξυπνες λύσεις κτηρίων και το νέο frogSIP Terminal για την επικοινωνία, τον έλεγχο και την ασφάλεια σε μία μονάδα.

Ο Dr. Αργυρης Τσαμάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της WizzIT, μίλησε για το AI στο (Cyber)- Security και συγκεκριμένα για τη διαχείριση απειλών στον κυβερνοχώρο και τον φυσικό κόσμο.


Ο Αλέξανδρος Αθανασούλας, President & CEO της Stirixis Group, Vice President & CEO της Clubs Greece και Founder της Metallaxis.org παρουσίασε τον έξυπνο τρόπο εργασίας στη βιωσιμότητα και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης.


Τον κύκλο των κεντρικών ομιλητών έκλεισε ο Χριστόδουλος Φραγκουδάκης, μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στο εργαστήριο Ψηφιακής Τεχνολογίας για Τεχνικά Έργα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εκπροσωπώντας την εταιρεία Impetus, παρουσίασε τον τρόπο που μπορούν οι δεσμεύσεις για το κλίμα να μεταμορφωθούν
σε δράση, ανάλυση λύσεων, ενίσχυση της γνώσης και σε δημιουργία μέτρων προσαρμογής. Τόνισε ότι άλλες κοινότητες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλα ως οδηγό, προς ένα κλιματικά ουδέτερο και βιώσιμο μέλλον.


Την κλήρωση με δώρα της Hanwha Vision και της Frogblue, έκανε η Σπυριδούλα Μητσοπούλου, Director of Development & PR της ΑΑ Αlarm, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση και τον συντονισμό της ημερίδας.


Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος και μέλος του Ε.Λ.Κ., μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, ενημέρωσε το κοινό για τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τις νομοθεσίες που ισχύουν.

ΑΙ και εργαλεία χρηματοδότησης

Στο πάνελ που ακολούθησε συζητήθηκαν οι τάσεις στις τεχνολογικές λύσεις ασφάλειας με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα, σχεδιάζοντας ένα βιώσιμο μέλλον. Στο πάνελ συμμετείχαν:

  • Ο Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
  • Ο Αρμόδιος Δρίκος Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας και επεμβατικός καρδιολόγος MD MSc PhD MBA FIC
  • Ο Βασίλης Κρητικός, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο
  • Η Κλειώ Μονοκρούσου, Ερευνήτρια στο Τμήμα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός
  • Ο Χρήστος Νικολούδης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Mantis Beyond Innovation, ο οποίος έχει
    αναλάβει να συμβάλει στη δημιουργία και την ανάπτυξη του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece.

Παράλληλα με το συνέδριο, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν live επιδείξεις και case studies προσαρμοσμένων λύσεων ασφαλείας smart & green.

Previous Article

H Force Security στη HORECA

Next Article

Η Monitoreal συμμετείχε στην Intersec Expo

You might be interested in …