18/05/2024
Athens, GR 20 C

Η ALEF αναλαμβάνει επίσημος διανομέας της F5 στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Τα στελέχη της F5 και της ALEF κατά την εκδήλωση έναρξης της συνεργασίας τους για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η ALEF, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής, ξεκινά επίσημη συνεργασία με την F5, πρωτοπόρα εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο στις εφαρμογές Cloud Cybersecurity, για τη διανομή των υπηρεσιών και προϊόντων της στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Του Στάθη Ασπιώτη

Η συνεργασία μεταξύ της ALEF και της F5 ξεκινά ήδη από το 2012 σε επίπεδο ομίλου, σηματοδοτώντας μια μακροχρόνια δέσμευση για την παροχή προηγμένων λύσεων στην αγορά. Με τις εξειδικευμένες προσφορές της F5 στην Προστασία Εφαρμογών Ιστού και API, στην Πρόληψη της Απάτης στο Διαδίκτυο, στην Ασφάλεια Μηδενικής Εμπιστοσύνης, στις Επιδόσεις Εφαρμογών και Δικτύων και στην Παράδοση Σύγχρονων Εφαρμογών, η ALEF είναι έτοιμη να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/2 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν οι συνεργάτες της ALEF και της F5.

Η ALEF ιδρύθηκε το 1994 και είναι ένας αξιόπιστος διανομέας τεχνολογικών λύσεων προστιθέμενης αξίας με ισχυρά ερείσματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η ALEF συνεργάζεται άμεσα με βιομηχανικούς κολοσσούς όπως η Cisco και η αποκλειστική διανομή της NetApp σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα και την Κύπρο, από το 2019.

Με την προσθήκη των προσφορών της F5 στο χαρτοφυλάκιό της, η ALEF στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου διανομής της και στην ενίσχυση της υποστήριξης σε διάφορους τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός, ο δημόσιος τομέας, η υγειονομική περίθαλψη, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πάροχοι υπηρεσιών.

“Στόχος μας είναι να προσθέσουμε αξία στην τοπική αγορά και μπορούμε να το κάνουμε αυτό με την τεχνογνωσία που έχουμε ήδη αποκτήσει από τις ευρωπαϊκές μας δραστηριότητες”. Ο Milan Zinek, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ALEF, δήλωσε ότι η επέκταση της συνεργασίας της F5 στην Ελλάδα και την Κύπρο παρουσιάζει νέες ευκαιρίες στην περιοχή. 

“Επεκτείνοντας την εμβέλειά μας, η ALEF είναι πλέον σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες end-to-end λύσεις και βελτιωμένες υπηρεσίες υποστήριξης σε όλες τις περιοχές που επιχειρούμε. Με την εκπροσώπηση της F5, κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, οι συνεργάτες και οι τελικοί χρήστες μας θα επωφεληθούν από πιο άμεσες και αποτελεσματικά διευθετημένες ευκαιρίες εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης της ALEF στην Ελλάδα”. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κοκκώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ALEF Distribution στην Ελλάδα, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι ενημερωμένες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν τις σωστές επιλογές με βάση τις απαιτήσεις τους. Ο κ. Κοκκώνης σημείωσε επίσης ότι οι σημερινές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την F5 προκειμένου να επεκταθεί στην ελληνική και κυπριακή αγορά, καθώς και για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. 

Ο Aran Erel, Ανώτερος Περιφερειακός Διευθυντής της F5 για την Ισπανία, το Ισραήλ, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την τοπική αγορά. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της διοίκησης της ALEF στην Ελλάδα και της μητρικής εταιρείας στην εκδήλωση. Ο κ. Erel δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον: “Υπάρχει θετική ατμόσφαιρα και αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των μερών. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που οδήγησαν στην επέκταση της συνεργασίας μας, ανακαλύψαμε ότι έχουμε πολλά κοινά με την ALEF. Συμφωνήσαμε στα κριτήρια που οδήγησαν στη συνεργασία και στους στόχους της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”. Ο Aran Erel εξήγησε ότι οι στόχοι της F5 βασίζονται σε τρεις πυλώνες: “Στόχος μας είναι να παρέχουμε το ευρύτερο φάσμα λύσεων που είναι διαθέσιμο στον κλάδο στην περιοχή και να διασφαλίσουμε την ορατότητα των εφαρμογών μας, είτε αυτές εκτελούνται τοπικά είτε σε πολλαπλά περιβάλλοντα cloud. Ο τρίτος πυλώνας που επιδιώκουμε να επιτύχουμε, είναι η πλήρης ανεξαρτητοποίηση των υπηρεσιών εφαρμογών μας από την εκάστοτε υποκείμενη υποδομή και αντίστοιχα η παροχή της δυνατότητας στους πελάτες μας να λειτουργούν σε περιβάλλοντα πολλαπλών cloud αποκλειστικά”.

Ο Ran Cohen, Senior Channel Manager για το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, δήλωσε ότι η Ελλάδα γνωρίζει ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, παρόμοια με την ανάπτυξη που είχαν οι εφαρμογές στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια. “Η συνεργασία με την ALEF αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία”, δήλωσε ο Cohen. “Προτιμούμε να συνεργαζόμαστε με διανομείς και κανάλια πωλήσεων παρά κεντρικά, καθώς τα πρώτα προσθέτουν αξία. Η ALEF στην Ελλάδα έχει εξαιρετική φήμη, ιδιαίτερα ο διευθυντής της στη χώρα, ο κ. Κοκκώνης, και κάθε συνεργάτης έχει μόνο καλά λόγια να πει γι’ αυτήν. Εκτιμώ ότι συνεργάζομαι με θετικούς και έμπειρους ανθρώπους, και αυτό ισχύει σίγουρα για την ALEF”.  

Επιπλέον, ο Lubomir Zlacky, Περιφερειακός Διευθυντής Διανομέων του Ομίλου ALEF, εξέφρασε τη χαρά του για την επέκταση της συνεργασίας με την F5 σε όλες σχεδόν τις χώρες του Ομίλου ALEF. Τόνισε ότι η εκτεταμένη κάλυψη της F5 εντός του Ομίλου ALEF Group αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, διευκολύνοντας την ισχυρή ανταλλαγή γνώσεων και αγορών. Ο Zlacky επισήμανε ότι αυτή η συνέργεια θα ενισχύσει αναμφίβολα τη συνεχή ανάπτυξη και θα προωθήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες εντός του ομίλου.

Previous Article

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑ και ΕΥΔΑΠ

Next Article

Ανάπτυξη δραστηριοτήτων και αύξηση εσόδων για την Performance Technologies

You might be interested in …