Το EIT Food, οι IDGC και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου την ημερίδα «Καλλιεργώντας τους Σπόρους της Καινοτομίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ώρα έναρξης 16:00).
Οι θεματικές αφορούν στην ευφυή γεωργία και τις κορυφαίες τεχνολογίες στον αγροτικό τομέα, στη βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση πόρων, ενώ μία ενότητα θα είναι αφιερωμένη στη μοναδικότητα της κρητικής κουζίνας και στην ανάδειξη του Ηρακλείου ως Δημιουργικής Πόλης Γαστρονομίας της UNESCO.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η διαδικασία για την τελική επιλογή (pitching) των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Smart Agro Lab, τη θερμοκοιτίδα για τη καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην αγροδιατροφή.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.