16/04/2024
Athens, GR 22 C

Διακτυακός διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας ελέγχου Inim Previdia 216

Η πυρασφάλεια αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας. Σχετίζεται με όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή κτηρίων με τρόπο που να εμποδίζει την εξάπλωση της φωτιάς, την εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης αλλά και την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα πυρασφάλειας. Η πρόληψη των πυρκαγιών, η έγκαιρη ανίχνευση και η αποτελεσματική κατάσβεσή τους είναι απαραίτητες για την ελαχιστοποίηση των ζημιών.

Η πυρανίχνευση είναι η ανίχνευση της παρουσίας καπνού, θερμότητας ή φλόγας. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία ανιχνευτών καπνού, θερμοκρασίας και φλόγας, την εγρήγορση των αρμόδιων σε περίπτωση πυρκαγιάς και την ενεργοποίηση των συστημάτων πυρόσβεσης. Στις μεγάλες εγκαταστάσεις συστημάτων πυρανίχνευσης, ο άμεσος έλεγχος και η άμεση τεχνική υποστήριξη είναι που καθιστούν πιο λειτουργικό και ασφαλές ένα σύστημα πυρανίχνευσης.

Τα Beam πυρανίχνευσης χρησιμοποιούν μια δέσμη φωτός για την ανίχνευση καπνού και είναι κατάλληλα για μεγάλους, ανοιχτούς χώρους με ψηλά ταβάνια, όπως αποθήκες, εργοστάσια, εκκλησίες κτλ. Τα συγκεκριμένα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με συστήματα συναγερμού, ώστε να σταλεί έγκαιρα σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων και ταυτόχρονα να εκτελέσει και άλλες ενέργειες, όπως ενημέρωση φύλακα, αποστολή emails, ενεργοποίηση κατάσβεσης. Σε συνδυασμό με ένα module επικοινωνίας TCP/IP, όπου συνδέεται κατευθείαν με την κεντρική πλακέτα του ΚΛΣ, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης και ο πλήρης έλεγχος των κέντρων σε πραγματικό χρόνο.

Η πυρόσβεση είναι η επιστήμη και η τέχνη της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Περιλαμβάνει τη χρήση πυροσβεστικών υλικών και εξοπλισμού (π.χ. πυροσβεστήρες κατάλληλους για διαφορετικούς τύπους φωτιάς, την εφαρμογή τεχνικών και τακτικών για την κατάσβεση της φωτιάς, τη διάσωση ανθρώπων και περιουσίας από τις φλόγες.

Αντιστοίχως, η υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, η λήψη προληπτικών μέτρων και η εκπαίδευση σε θέματα πυρασφάλειας, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα, θα πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα πυρασφάλειας που είναι απαραίτητα για κάθε χώρο με την ενημέρωση και την εκπαίδευση επ’ αυτού, να σώζουν ζωές.

Η Microlink διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων πυρανίχνευσης προκειμένου να καλύψει κάθε ανάγκη. Από τα ειδικά καλώδια που θα χρειαστεί μια εγκατάσταση μέχρι τις σειρήνες, φαροσειρήνες, τα μπουτόν φωτιάς, τους ανιχνευτές, τα Βeam και άλλα περιφερειακά εργαλεία, όπως φυσικά και τους πίνακες για τον έλεγχο όλων. Ως επίσημος διανομέας, η εταιρεία προσφέρει όλη τη σειρά πυρόσβεσης της Inim για αξιόπιστες εγκαταστάσεις με την εγγύηση ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών στον χώρο.

Οι διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες της σειράς Previdia της Inim, σε αντίθεση

με τους συμβατικούς πίνακες πυρανίχνευσης, λαμβάνουν πληροφορίες από κάθε

συσκευή μέσω της καλωδίωσης ενώ έχουν την ικανότητα να εντοπίσουν με ακρίβεια την πηγή της πυρκαγιάς και να προγραμματιστούν ώστε να εκτελούν διάφορες ενέργειες σε περίπτωση συμβάντος, όπως:

  • Ενεργοποίηση σειρήνων
  • Αποστολή μηνυμάτων σε Κέντρα Λήψης Σημάτων
  • Κλείσιμο πυράντοχων θυρών
  • Εκκίνηση συστημάτων πυρόσβεσης.

Παράλληλα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας και προστασίας μπορούν να επεκταθούν για να καλύψουν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

Ο Inim Previdia 216 μπορεί να υποστηρίξει έως και 2 βρόγχους, στους οποίους συνδέονται έως και 240 συσκευές ανά βρόγχο κι έχει τη δυνατότητα επέκτασης έως και 16 βρόγχους, χρησιμοποιώντας modules επέκτασης. Διαθέτει LCD οθόνη για την εμφάνιση πληροφοριών και μηνυμάτων και πλήκτρα για την πλοήγηση στο μενού και τον έλεγχο του συστήματος. Μπορεί να συνδεθεί με δίκτυο TCP/IP, PSTN και GPRS.

Microlink | www.mlink.gr | τηλ.: 210-5786534

Previous Article

Η πυρασφάλεια στα χρηματοκιβώτια

Next Article

Συστήματα πυρανίχνευσης υψηλών προδιαγραφών NSC

You might be interested in …