Η Έκθεση «Κατάσταση Ασφάλειας και Ταυτότητας» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το HID, συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.800 τελικούς χρήστες, προσωπικό ασφαλείας και πληροφορικής σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προσεγγίζουν την ασφάλεια.
Η ταχεία άνοδος των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, σηματοδοτεί μια σημαντική απομάκρυνση από τις παραδοσιακές μεθόδους πρόσβασης με σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είτε να αναπτύσσουν είτε να σχεδιάζουν την ανάπτυξη λύσεων για κινητές συσκευές. Ταυτόχρονα, η ζήτηση για βιομετρικές τεχνολογίες όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, η ίριδα και η αναγνώριση προσώπου αυξάνεται, υποδεικνύοντας σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης.
Καθώς οι οργανισμοί διαφοροποιούν την τεχνολογία ασφαλείας σήμερα, πολλοί ηγέτες ασφάλειας κάνουν κινήσεις για την υιοθέτηση λύσεων που βασίζονται σε λογισμικά, αναφέροντας ότι η ενοποίηση πολλαπλών μεθοδολογιών συλλογής δεδομένων, θα ήταν πολύ σημαντική για τον οργανισμό τους.
Η διαλειτουργικότητα έχει γίνει συνώνυμη με την πρόοδο και η τάση συνεχίζεται καθώς περισσότεροι από τους μισούς επαγγελματίες ασφαλείας αναφέρουν ότι οι ανοιχτές λύσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους οργανισμούς τους, επιλέγοντας λογισμικά που γεφυρώνουν φυσικές και ψηφιακές λειτουργίες όπως παρακολούθηση βίντεο, έλεγχο πρόσβασης και ανίχνευση εισβολής σε μια πιο ενοποιημένη πλατφόρμα.
Το κανάλι ασφαλείας υφίσταται σημαντικό μετασχηματισμό λόγω της ψηφιακής καινοτομίας με την αυξανόμενη ζήτηση των τελικών χρηστών για ΑΙ, λύσεις cloud, ενοποίηση IoT και προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, να αναδιαμορφώνει τις προσδοκίες των υπηρεσιών.
Η βιωσιμότητα εξακολουθεί να είναι ένας βασικός παράγοντας στη λήψη αποφάσεων για την ασφάλεια, με την πλειονότητα των ηγετών ασφαλείας να τη συνυπολογίζουν τώρα στη διαδικασία επιλογής λύσεων.
Ωστόσο, δεν αποτελεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα κατά την επιλογή νέων λύσεων, καθώς η ασφάλεια και η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας εξακολουθούν να αποτελούν την υψηλότερη προτεραιότητα για τους οργανισμούς.