21/06/2024
Athens, GR 30 C

Interaigis – Zarifopoulos

Η κα Άννα Καλοειδά, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, M.Sc και Διευθύντρια Πωλήσεων στη Ζαριφόπουλος, μίλησε στο IS.

«Έχουμε έρθει στην έκθεση της Interaigis, που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και αφορά την προβολή και παρουσίαση όλων των συστημάτων πυρανίχνευσης και κατάσβεσης».

Η εταιρεία Ζαριφόπουλος βρίσκεται πάνω από 52 χρόνια στον χώρο της ενεργητικής πυρανίχνευσης και κατάσβεσης και εξειδικεύεται στον σχεδιασμό, την προμήθεια, εγκατάσταση, τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των εξής συστημάτων:
-Ασφαλείας
-Πυρανίχνευσης και Ανίχνευσης εκρηκτικών και τοξικών αερίων
-Κατάσβεσης και Πυρόσβεσης
-Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης – Μεταφοράς Εικόνας και Τηλεμετρίας
-Ελέγχου Πρόσβασης – Ωρομέτρησης
-Ελέγχου Διαχείρισης Ενέργειας Κτηρίων
-Μεγαφωνικών
-Συστημάτων ενοποιημένης λειτουργίας (Integration) όλων ή και μέρους των παραπάνω.

«Στο περίπτερό μας παρουσιάζουμε πρωτότυπα συστήματα πυρανίχνευσης και κατάσβεσης. Ενδεικτικά, αναφέρω τον νέο πίνακα πυρανίχνευσης Inspire με δυνατότητα διαχείρισης μέσω cloud και τους self-test πυρανιχνευτές, σηματοδοτώντας τη μείωση του χρόνου συντήρησης καθώς και την ανίχνευση φωτιάς/ καπνού σε δασικές περιοχές, μέσω θερμικών καμερών ή ΙΡ και ειδικού λογισμικού ΑΙ», δήλωσε η κα Καλοειδά.

«Επίσης, κάτι πρωτότυπο που παρουσιάζουμε, είναι αναμφισβήτητα η κατάσβεση με drones και μπάλες κατάσβεσης. Το drone λαμβάνει από τα συστήματα ανίχνευσης τις συντεταγμένες που εντοπίστηκε φωτιά ή και καπνός και κατευθύνεται στο σημείο, όπου απελευθερώνει τις μπάλες κατάσβεσης πάνω από την εστία».
Στην έκθεση, ο εμπορικός διευθυντής Βορείου Ελλάδος, Αργύρης Σιώπης, έκανε μία παρουσίαση για τα πρότυπα συντήρησης, εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι για τον πελάτη να διαλέγει για συντήρηση και εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης και κατάσβεσης μία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εταιρεία, η οποία διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό βάσει των προτύπων και της νομοθεσίας.

Επίσης, στην έκθεση, παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός για τη διεξαγωγή του Room Integrity Test, ευρέως γνωστού ως “Door Fan Test”, δηλαδή της δοκιμής στεγανότητας και ακεραιότητας ενός χώρου κατάσβεσης. Πρόκειται για τη διαδικασία που ορίζει το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN15004 για την εξακρίβωση της καταλληλότητας ενός προστατευόμενου χώρου όπου εγκαθίσταται σύστημα κατάσβεσης ολικής κατάκλισης για την καταπολέμηση πιθανής πυρκαγιάς.
Η εταιρεία Ζαριφόπουλος διαθέτει 17 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, εξειδικευμένο προσωπικό άνω των 250 ατόμων και δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες. «Στην πολύχρονη πορεία της έχει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της ελληνικής Οικονομίας και με τους πλέον εύφημους οίκους της παγκόσμιας αγοράς, έχοντας αναλάβει και παραδώσει με απόλυτη επιτυχία πλήθος ειδικών όσο και απαιτητικών εμβληματικών έργων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα», δήλωσε η κα Καλοειδά.

«Το Εμπορικό και το Τεχνικό τμήμα της εταιρείας αποτελείται από μηχανικούς άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους. Εκτελούμε την εγκατάσταση και στη συνέχεια αναλαμβάνουμε τη συντήρηση – τεχνική υποστήριξη των συστημάτων που εγκαθιστούμε. Διαθέτουμε πρωτότυπα συστήματα, όπως αυτά που παρουσιάζουμε στην έκθεση, στα οποία η διαχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω cloud, ενώ κάνουμε χρήση των νέων ανιχνευτών της Honeywell, που έχουν αυτοελεγχόμενο σύστημα.
Επίσης, έχουμε διαμορφώσει πρωτότυπες και καινοτόμες λύσεις για ανίχνευση φωτιάς σε δάση ή σε κτήρια που βρίσκονται κοντά σε δασικές περιοχές, όπου σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία πρέπει να λαμβάνεται ειδική προστασία εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου».

«Η Ζαριφόπουλος διαθέτει και για τους εσωτερικούς χώρους σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και συστήματα έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς, συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς, ειδικά για εργοστάσια όπου οι πυρανιχνευτές είναι δύσκολο να εγκατασταθούν. Στην ουσία, τα aspiration συστήματα αποτελούνται από την κεντρική μονάδα που γίνεται όλη η επεξεργασία και από σωλήνες με οπές που φτάνουν σε μεγάλο ύψος, ανιχνεύουν τον αέρα και εντοπίζουν έγκαιρα τη φωτιά από τη γέννησή της, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση ενός βραχυκυκλώματος. Το βέβαιο είναι ότι όσο πιο γρήγορα ανιχνευτεί η φλόγα, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι και η προσέγγιση του συμβάντος», κατέληξε η κα Καλοειδά.

Ζαριφόπουλος ΑΕ
Τ: 210 2713970
www.zarifopoulos.com

Previous Article

Interaigis – Wings ICT Solutions

Next Article

Interaigis – Πυροτεχνική

You might be interested in …