17/01/2025
Athens, GR 12 C

Στα ενδότερα της ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας Senso Class

Ο κ. Μιχάλης Χατζηλίας

Το Senso είναι μια σύγχρονη cloud πλατφόρμα ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας που δεν περιορίζεται στο video, αλλά περιλαμβάνει μια πλήρη σουίτα διαχείρισης που μπορεί να μεταφέρει την “αναλογική” διδασκαλία στο “σύννεφο” και να την εμπλουτίσει. Το ΒΙ συνομίλησε με τον Μιχάλη Χατζηλία, Group Director της Akeydor Digital, ο οποίος μας έδωσε επιπλέον ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Συνέντευξη στον Στάθη Ασπιώτη

BI: Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση της cloud πλατφόρμας Senso σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας και για τι είδους εφαρμογές συστήνεται;

MX: Με το Senso επιτυγχάνεται ασφαλής εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών και εργαζομένων με τα πιο ακριβή και ασφαλή verification certificates με TLS κρυπτογράφηση και hashed modules.  Οι εκπαιδευτές μπορούν να παίρνουν τον έλεγχο και να υποστηρίζουν τους εκπαιδευόμενους όπου και αν εκείνοι βρίσκονται, είτε εντός οργανισμού και δικτύου, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη! Το Senso είναι μια πλήρης και εύχρηστη modular πλατφόρμα που συνδυάζει μοναδικά την ασφαλή απομακρυσμένη εκπαίδευση, με τη Διαχείριση Δικτύου (Network Management).

Οι εκπαιδευτές μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το module που χρειάζονται για την προκειμένη εκπαίδευση, είτε όλα μαζί σε πλήρη έκδοση (Enterprise version).

BI: Ποια είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Senso Class, από τι αποτελείται;

MX: To Senso είναι modular πλατφόρμα και δυνατότητες μπορούν να προστίθενται χωρίς επανεγκατάσταση. Είναι βασισμένο στο Azure, δεν απαιτεί on-prem server ή admin console, παρά μόνο έναν web browser. Με το module Senso Class cloud, οι καθηγητές μπορούν να παρακολουθούν και να διδάσκουν τους μαθητές τους όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς οχλήσεις: Μπορούν να διδάσκουν εν κινήσει (“on the move”), μπορούν να παρακολουθούν  πώς οι  μαθητές τους εργάζονται σε μια άσκηση, να συνομιλούν μαζί τους και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο. Επίσης, μπορούν να κάνουν demo την οθόνη τους, να κάνουν block URLs, να ξεκινούν αυτόματα ένα application, να απενεργοποιούν λειτουργίες και άλλα. Με το Safeguarding, οι εκπαιδευτές μπορούν να απενεργοποιούν περιεχόμενο βασισμένο σε keywords, να λαμβάνουν reports σχετικά με την πορεία διαπαιδαγώγησης, την καταγραφή συμπεριφορών και γεγονότων και να έχουν alerts βασισμένα σε full logging. Με το Network Management module, οι τεχνικοί μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα παράλληλα με τη διεξαγωγή του μαθήματος.

Previous Article

Διάκριση της Deloitte στα Best Workplaces 2023

Next Article

Τεύχος 42

You might be interested in …