Τα αποτελέσματα της εισαγωγής του τυριού «Κασκαβάλι Πίνδου» στα καταστήματα εστίασης των Ιωαννίνων και οι προοπτικές που ανοίγονται για την προώθηση και άλλων τοπικών προϊόντων της Ηπείρου, αναλύθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Καινοτομίας στις επιχειρήσεις Τροφίμων του εργαστηρίου Χημείας τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δημήτριος Σκάλκος.
Τα αποτελέσματα βασίζονται σε επιστημονική έρευνα στο πλαίσιο Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας της φοιτήτριας Σωτηρίας Σιαφάκα, η οποία ήδη έχει δημοσιευτεί στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Dairy.
O Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα ερεθίσματα που υπήρξαν, για να προωθηθεί η ιδέα παραγωγής του «Κασκαβάλι Πίνδου, η οποία χρηματοδοτήθηκε μέσω του Προγράμματος για την Καινοτομία και δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι «δόθηκε μάχη» προκειμένου να χαρακτηριστεί από την ΕΕ ως «Προϊόν γεωγραφικής ένδειξης».
Για να περάσει το «Κασκαβάλι» στα εστιατόρια, ο Περιφερειάρχης εξήρε την πρωτοβουλία του τότε Πρόεδρου του Σωματείου Εστίασης και τη συνεργασία που υπήρξε με το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες προώθησης και άλλων ποιοτικών τοπικών προϊόντων.