Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας
Στη φετινή 17η γιορτή χαλβά στα Φάρσαλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για τον χαλβά Φαρσάλων που δημιουργεί η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να γίνει πλέον ένα πιστοποιημένο προϊόν αντίστοιχο του ΠΟΠ.
Στην αντίστοιχη ομιλία του, ο Δημήτρης Κουρέτας αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια πιστοποίησης προϊόντων της Λάρισας ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ή Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης.
«Είναι ο μόνος δρόμος για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των τοπικών προϊόντων και να πετύχουμε την ανάταση της τοπικής οικονομίας. Το χρωστάμε στους ανθρώπους του μόχθου», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και γνωστοποίησε ότι αρχές του έτους η Περιφέρεια θα οργανώνει έκθεση τοπικών προϊόντων στο Σύνταγμα όπου ο χαλβάς θα έχει ξεχωριστή θέση.
Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι «ο χαλβάς δεν είναι απλά ένα γλυκό, αλλά ένα προϊόν με ιστορία που ξεπερνά τα 800 χρόνια» και αναφερόμενος στα συστατικά του είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «θρεπτικό θησαυρό» καθώς τα λιπαρά από το γίδινο βούτυρο ομοιάζουν με εκείνα του ανθρώπινου μητρικού γάλακτος, ενώ οι πρωτεΐνες του νισεστέ προσφέρουν υψηλή διατροφική αξία.